0 0
Kip Paprika Curry(laag in kcal)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kip Paprika Curry(laag in kcal)

Snel, makkelijk en laag in kcal! Deze kip paprika curry is heerlijk voor een doordeweekse maaltijd!

  • Serves 2
  • Easy

Directions

Share

Ik probeerde een hele tijd af te vallen maar dan zonder kcal te tellen en dat werkt bij mij gewoonweg niet. Ik vind het fijn een houvast te hebben hoeveel kcal een maaltijd bevat, en daar heb je tegenwoordig talloze handige apps voor dus het is eigenlijk geen moeite meer om alles per dag bij elkaar op te tellen. Ik word dan ook weer met mijn neus op de feiten gedrukt hoe veel te veel ik eigenlijk at. Voor nu let ik dus weer op mijn kcal samen met het intermittent fasting, en ik hou jullie daar zeker van op de hoogte. 

Ik maak nu dan ook regelmatig gerechten die niet zoveel kcal en vet bevatten maar toch lekker zijn. Zo ook deze kip paprika curry. Een heel eenvoudig gerecht maar ik ben er zo dol op dat ik hem heel geschikt vond voor op de blog. Het is zo’n makkelijk doordeweeks gerecht die je zo op tafel hebt staan. Fastfood maar dan the healthy way.

Wat heb je allemaal nodig voor deze lekkere kip paprika curry. 

Ingrediënten voor 2 personen:

500 gram kipfilet

2 puntpaprika’s

2 gele paprika’s

2 rode ui

2 teentjes knoflook

peper en zout

1 eetlepel curry madras kruiden (ik gebruik hem van jonnie boer)

1 eetlepel sriracha saus (pittige chilisaus)

1 eetlepel olijfolie

 

Deze hoeveelheid is voor 2 personen. Een portie voor 1 persoon is ca. 350 kcal (serveer met 200 gram rijst, dan kom je op ongeveer 600 kcal voor een grote maaltijd) 

Hoe je de kip paprika maakt lees je hieronder in de beschrijving. 

Steps

1
Done

VOORBEREIDING

Snij 500 gram kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout.
Hak 2 puntpaprika's en 2 gele paprika's fijn in een hakmolen.
Hak 2 rode ui en 2 teentjes knoflook fijn in een hakmolen.

2
Done

BEREIDING

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan of wok en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Schep hem eruit en zet apart op een bord.
Bak nu de fijngehakte paprika, ui en knoflook in de pan ca. 5 minuten af en toe roerend.
Voeg de kipfilet bij.
Voeg 1 eetlepel curry madras kruiden bij en 1 eetlepel sriracha saus. Bak dit nog ca. 5 minuten tot de kip helemaal gaar is en voeg op het eind nog een klein beetje water bij.
Serveer met rijst. Eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Steak Taco’s met Guacamole
next
Pokebowls!
previous
Steak Taco’s met Guacamole
next
Pokebowls!

Add Your Comment